Logo

Конкурси

Конкурсна програма на Bulgaria Tattoo Expo 2022 

- Конкурсната програма ще претърпи промени - 

 

Записването на участници за конкурсите за татуировки ще става на място в дните на събитието от 13:00ч. до 17:00ч. Участниците могат да бъдат записани от татуистите си, в случай че нямат възможност да го направят сами. Мястото на записване е до сцената при Print & Copy център. Категориите са разпределени в следния ред:

 

Събота:


1.     "Най-добра „Монохром" /Black and Gray, Back and white, Gray wash техника, без значение размера и без присъствие на друг цвят освен Черно, бяло и/или сиво/ 

2.     "Най-добра „Цветна татуировка" /всякакви цветни татуировки, без значение размера които не попадат в други категории/

3.     "Авангардни татуировки" / Line Work, Dot Work, геометрия, минимализъм, trash polka/.

4.     "Neo Traditional" – /цвят или монохром палитра без ограничение в размера/.

5.     "Lettering" /Цвят или черно/сиво, без значение размера и позицията/

6.     "Най-доброто от Събота" - Татуировките в тази категория трябва да са започнати и завършени в рамките на Съботния ден от участник/ци (включително колаборации започнати и завършени в Събота) в изложението, победителя ще участва в категория “Най-добро от Bulgaria Tattoo Expo.”

 

Неделя:


1.     “Traditional” /Цветен или черен традиционен стил без ограничение в теми и размер/

2.     „Японски/Ориентал“ /Цветен или черен,  дракони, риби, самураи и т.н. без ограничение размера/

3.     „Реализъм“ /Реалистични татуировки без ограничение в темите, цветовете и размера включително портрети/.

4.     “Fantasy” - всякакво „нестандартно“ представяне на хора, лица, животни, цветя, неодушевени предмети, фантастика, абстрактни интерпретации, изкривена реалност, без значение размера.

5.     “Колаборация” - Творба, дело на повече от един артист, започната на експото и завършена на експото; могат да се състезават само в тази категория.

6.      “Най-доброто от Неделя” Татуировките в тази категория трябва да са започнати и завършени в рамките на Неделния ден от участник/ци (включително колаборации започнати и завършени в Неделя) в изложението, победителя ще участва в категория “Най-добро от Bulgaria Tattoo Expo.”

7.      “Най-добро от Bulgaria Tattoo Expo”  - В тази категория участват двамата победители от Събота и Неделя + двудневните колаборации (направени в рамките на събитието) + двудневните сесии (направени на събитието).

Победителя в категория "Най-добро от Bulgaria Tattoo Expo", си осигурява безплатно участие в Bulgaria Tattoo Expo 2023!


С радост и гордост започваме да обявяваме тазгодишното жури. Всеки от тях е професионалист с дългогодишен опит, затова се доверяваме напълно на тяхната експертиза и преценка.

Людмил Василев Liudmil Vasilev-Magic Needle Tattoo – един от пионерите на професионалното татуиране в България и едно от най-добре познатите имена в бранша. Започва кариерата си на професионален татуист през далечната 1994 г. и от тогава е собственик на студио за татуировки и арт галерия "Меджик Нийдъл".
През годините работи и в Швейцария, Германия, Италия, Англия и др. Носител е на над 30 национални и международни награди. Организатор и съорганизатор на няколко тату феста, организатор и лектор на семинари за професионални татуисти. Биографията му включва и журиране на много конкурси за татуировки, сред които: Ла Специя (Италия ), Сан Ремо (Италия) , Любляна (Словения) и др. Предпочитани стилове на работа: черно-бял и цветен реализъм.

@vasilevart

 

 

 

 

ЖУРИТО - 2/3

Радваме се да обявим втория член на нашето уважаемо жури: Barthez Fmt

Barthez татуира от 1996 г. насам. Работил е в почти цяла Европа, като е участвал и журирал в редица тату събития на континента. Собственик е на Forevermore TattooShop Bulgaria, а стилът му на работа включва основно Japanese, American traditional и neotraditional.

@barthez_fmt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Edgar Ivanov е татуист с над 17 години опит в индустрията. Родом от Латвия, той започва артистичния си път още в детството, като рисува комикси и работи с глина у дома. В крайна сметка, вдъхновен от татуировките в музиката и културата, които харесва, той започва да татуира приятелите си със собственоръчно направео оборудване в апартамента на родителите си.

След това се мести в Лондон, за да се развива професионално като татуист. Там той прекарва 11 години, като развива уменията си, работейки заедно с утвърдени художници и посещавайки изложения за татуировки, както и като гост татуист по целия свят. Едгар има отличителен стил на татуиране black & grey, който е разпознаваем със своите завладяващи дизайнерски концепции, в които обръща особено внимание на контраста и малките детайли.

@edgarivanov

 

 

 

 

 

 

 


Правила и условия за участие


Записването става по следния начин, клиента трябва да дойде до сцената на Print & Copy център и да получи номер като заяви категорията в която иска да участва (като това е съглсувано с неговия татуист който трябва задължително да е участник в тазгодишното събитие). С една татуировка може да участвате само в една категория, но в една категория може да участване с неограничен брой татуировки. Не са нужни имена на татуист или студио. По време на конкурса водещия ще обявява само номерата (моля следете програмата, така няма да пропуснете излизане на сцената). Така анонимността ще е клоняща към 100%. 

Журито ще бъде съставено от трима съдии-татуисти. Уважаваме работата на всеки един татуист, и е важно да кажем, че даваме всичко възможно за максимална анонимност и безпристрастност, също е важно да уточним, че съдиите ще оценяват “татуировката” която виждат т.е. това което излезе на сцената а не целия творчески живот на Артиста, ако те нямат представа кой е татуирал произведението което оценяват, няма как да имат убеждения или нагласи които да повлияят на оценката. 

 

Bulgaria Tattoo Expo ще държи на някои основни, но много важни правила, с които очакваме да се съобразите:1. Позволено е представянето на една татуировка само веднъж, т.е. една татуировка може да участва само в една категория.

2. Татуировките от категория „Най-доброто от Събота” трябва да са започнати и завършени в Събота, това важи и за татуировките от категория "Най-доброто от Неделя", трябва да са започнати и завършени в Неделя. Довършване на татуировка по време на събитието и демонстрирането ѝ в категория „Най-доброто от Събота” или „Най-доброто от Неделя” ще означава дисквалифициране. Тази татуировка може да участва във всички други категории.

3. Без рекламни тениски или други отличителни елементи на студията/Артисти по време на конкурсите. Съдиите НЕ трябва да имат информация за татуистите, изработили татуировките. Нека останат безпристрастни, затова са съдии. 

4. Ситуации като качване на Татуиста на сцената по време на журиране на негова татуировка по “незнайна” причина, водене или напътстване на клиента до сцената почиствайки/обмазвайки татуировката от Артиста, татуировки които не отговарят на категорията в която се явяват (размер, стил и т.н.), арогантно отношение към съдии/водещ или другите присъстващи, неявил се клиент до трето повикване, видимо неадекватно състояние на клиента ще означават “ДИСКВАЛИФИЦИРАНЕ”.

5. Незавършени татуировки ще се оценяват слабо, за да се избегне този проблем съветваме Артистите да преценяват правилно времето с което разполагат както и възможностите си.   

6. Оценки ще се дават по два основни критерия, като максимумът точки е 20: 

  1. Креативност/Оригиналност - Макс 10 точки (Оценява се идея, оригиналност, позициониране върху тялото, съчетаването с други татуировки) 
  2. Изработка - Макс 10 точки (При оценяването ще се взима предвид композирането на елементите, изработка на детайлите въпреки размера, яркост и чистота (на поставянето) на цвета,  или черното/сивото, цветови гами и подбор на цвета, обем и т.н./ ,контраст ако изисква дизайна).

7. Работи на съдиите няма да участват в конкурсите. Съдиите нямат право да оценяват свои работи.

8. Мнението на съдиите е окончателно, но те си запазват правото да отнемат награда по своя преценка.

9. Организаторите нямат отношение към преценката на съдиите.

 

 

Тагове

TATTOO AWARDS