Logo

Конкурси

Конкурсна програма на Bulgaria Tattoo Expo 8

Записването на участници за конкурсите за татуировки ще става на място в дните на събитието от 12:00 ч. до 15:30 ч. Участниците могат да бъдат записани от татуистите си, в случай че нямат възможност да го направят сами. Мястото на записване е до сцената при Print & Copy центъра. Категориите са разпределени в следния ред:

 

Събота:


1.     „Монохром" /Black and Gray, Back and white, Gray wash техника, без значение размера и без присъствие на друг цвят освен Черно, бяло и/или сиво/ 

2.    „Цветна татуировка" /всякакви цветни татуировки, без значение размера които не попадат в други категории/

3.     "Авангардни татуировки" / Line Work, Dot Work, геометрия, минимализъм, trash polka/.

4.     "Neo Traditional" – /цвят или монохром палитра без ограничение в размера/.

5.     "Lettering" /Цвят или черно/сиво, без значение размера и позицията/

6.     "Най-доброто от Събота" - Татуировките в тази категория трябва да са започнати и завършени в рамките на съботния ден от участник/ци (включително колаборации започнати и завършени в събота) в изложението, победителя ще участва в категория “Най-добро от Bulgaria Tattoo Expo.”

 

Неделя:


1.     “Traditional” /Цветен или черен традиционен стил без ограничение в теми и размер/

2.     „Японски/Ориентал“ /Цветен или черен,  дракони, риби, самураи и т.н. без ограничение размера/

3.     „Реализъм“ /Реалистични татуировки без ограничение в темите, цветовете и размера включително портрети/.

4.     “Fantasy” - всякакво „нестандартно“ представяне на хора, лица, животни, цветя, неодушевени предмети, фантастика, абстрактни интерпретации, изкривена реалност, без значение размера.

5.     “Колаборация” - Творба, дело на повече от един артист, започната на експото и завършена на експото; могат да се състезават само в тази категория.

6.      “Най-доброто от Неделя” Татуировките в тази категория трябва да са започнати и завършени в рамките на Неделния ден от участник/ци (включително колаборации започнати и завършени в Неделя) в изложението, победителя ще участва в категория “Най-добро от Bulgaria Tattoo Expo.”

7.      “Най-добро от Bulgaria Tattoo Expo”  - В тази категория участват двамата победители от събота и неделя + двудневните колаборации (направени в рамките на събитието) + двудневните сесии (направени на събитието).

Победителят в категория "Най-добро от Bulgaria Tattoo Expo" си осигурява безплатно участие в Bulgaria Tattoo Expo 2024!


Правила и условия за участие


Записването става по следния начин, клиентът трябва да дойде до сцената на Print & Copy център и да получи талон с номер като заяви категорията, в която иска да участва като това е съгласувано с неговия татуист, който трябва задължително да е участник в тазгодишното събитие. На гърба на талона трябва да се изпише името на Артиста който е изработил татуировката. 

С една татуировка може да участвате само в една категория, но в една категория може да участвате с неограничен брой татуировки. Не са нужни имена на татуист или студио по време на записването. По време на конкурса водещият ще обявява само номерата (моля следете програмата, така няма да пропуснете излизането си на сцената). 

Журито ще бъде съставено от трима съдии-татуисти. Уважаваме работата на всеки един татуист и е важно да кажем, че даваме всичко възможно за максимална анонимност и безпристрастност (въпреки, че всеки Артист заслужава този звезден момент в който творбата му се демонстрира пред публика независимо от това дали ще бъде оценена в някои от трите места), също е важно да уточним, че съдиите ще оценяват “татуировката”, която виждат т.е. това което излезе на сцената, а не целия творчески живот на Артиста (ако те нямат представа кой е татуирал произведението, което оценяват, няма как да имат убеждения или нагласи, които да повлияят на оценката). 

 

Bulgaria Tattoo Expo ще държи на някои основни, но много важни правила, с които очакваме да се съобразите:1. Позволено е представянето на една татуировка само веднъж, т.е. една татуировка може да участва само в една категория.

2. Татуировките от категория „Най-доброто от събота” трябва да са започнати и завършени в събота, това важи и за татуировките от категория "Най-доброто от неделя", които респективно трябва да са започнати и завършени в неделя. Довършване на татуировка по време на събитието и демонстрирането ѝ в категория „Най-доброто от събота” или „Най-доброто от седеля” ще означава дисквалифициране. Тази татуировка може да участва във всички други категории.

3. Без рекламни тениски или други отличителни елементи на студията/Артисти по време на конкурсите. Съдиите НЕ трябва да имат информация за татуистите, изработили татуировките. Нека останат безпристрастни, затова са съдии. 

4. Ситуации като качване на татуиста на сцената по време на журиране на негова татуировка по “незнайна” причина, водене или напътстване на клиента до сцената почиствайки/обмазвайки татуировката от Артиста, татуировки които не отговарят на категорията, в която се явяват (размер, стил и т.н.), арогантно отношение към съдии/водещ или другите присъстващи, неявил се клиент до трето повикване, видимо неадекватно състояние на клиента ще означават “ДИСКВАЛИФИЦИРАНЕ”.

5. Незавършени татуировки ще се оценяват слабо. За да се избегне този проблем, съветваме Артистите да преценяват правилно времето, с което разполагат, както и възможностите си.   

6. Оценки ще се дават по два основни критерия, като максимумът точки е 30: 

  1. Първоначално въздействие - Макс 10 точки (Взима се под внимание първоначалното въздействие у наблюдаващия,  позициониране върху тялото, както и правилното съчетание на татуировката и размера и с извивките на тялото.)
  2. Креативност/Оригиналност - Макс 10 точки (Оценява се идея, оригиналност, съчетаването с други татуировки) 
  3. Изработка - Макс 10 точки (При оценяването ще се взима предвид композирането на елементите, изработка на детайлите въпреки размера, яркост и чистота (на поставянето) на цвета,  или черното/сивото, цветови гами и подбор на цвета, обем и т.н., контраст, ако изисква дизайнът).

7. Работи на съдиите няма да участват в конкурсите. Съдиите нямат право да оценяват свои работи. В случай, че в конкурса участват работи на съдиите, те ще бъдат сменени с независим съдия за цялата категория.

8. Мнението на съдиите е окончателно, но те си запазват правото да отнемат награда по своя преценка.

9. Организаторите нямат никакво отношение към преценката на съдиите.

 

 

Тагове

TATTOO AWARDS