Logo

Конкурси

Конкурсна програма на Bulgaria Tattoo Expo 6

Записването на участници за конкурсите за татуировки ще става на място в дните на събитието от 13:00ч. до 17:00ч. Участниците могат да бъдат записани от татуистите си, в случай че нямат възможност да го направят сами. Мястото на записване е до сцената при Print & Copy център. Категориите са разпределени в следния ред:

 

Събота - 18.09.2021 г.

1. Малка, черно-бяла (размер не по-голям от А5);

2. Голяма, цветна (размер над А5, до цялото тяло);

3. Реалистична (всякакъв реализъм, животни, кораби, самолети, пейзажи и т.н. НО

БЕЗ портрети на хора);

4. Ориентал (японски стил, дракони, риби, самураи, гейши и т.н.);

5. Traditional Old School;

6. Най-доброто от събота /Best of the day/.

 

Неделя - 19.09.2021 г.

1. Малка цветна (размер не по-голям от А5);

2. Голяма черно-бяла (размер над А5, до цялото тяло);

3. Портрет (татуировки на лица и/или цели тела на хора, като са допустими и други „реалистични" елементи около тях);

4. Фигуративна (всякакво нестандартно представяне на хора, лица, животни, цветя, неодушевени предмети, фантастика, комерс, Трайбъл и т.н., допустими са всякакви стилистични интерпретации);

5. Най-доброто от неделя /Best of the day/;

6. Най-доброто от Bulgaria Tattoo Expo 2021

 

Записването става по следния начин, човека който ще се явява на конкурса и ще показва татуировката (не татуиста), трябва да дойде до сцената на Print & Copy център и да получи номерче като заяви категорията в която иска да участва. Не са нужни имена на татуист или студио. По време на конкурса водещия ще обявява само номерата. Така анонимността ще е клоняща към 100%. 

 

Журито ще бъде съставено от трима съдии-татуисти. Уважаваме работата на всеки един татуист, и е важно да кажем, че даваме всичко възможно за максимална анонимност и безпристрастност, също е важно да уточним, че съдиите ще оценяват “татуировката която сте направили” т.е. това което излезе на сцената а не целия творчески живот на Артиста, ако те нямат представа кой е татуирал произведението което оценяват, няма как да имат убеждения или нагласи които да повлияят на оценката. 

 

Bulgaria Tattoo Expo ще държи на някои основни, но много важни правила, с които очакваме да се съобразите:

 

1. Позволено е представянето на една татуировка само веднъж, т.е. една татуировка може да участва само в една категория.

2. Татуировки от категориите „Най-доброто от събота/неделя” трябва да са направени (започнати и завършени) в рамките на Bulgaria Tattoo Expo 2021. Довършване на татуировка по време на събитието и демонстрирането ѝ в категория „Най-доброто от събота” или „Най-доброто от неделя” ще означава дисквалифициране на участника. Тази татуировка може да участва във всички други категории.

3. Няма да се толерират стари татуировки, демонстрирани вече на подобни събития в България. Ще се дава предимство на новите и свежи работи.

4. Без рекламни тениски или други отличителни елементи на студията по време на конкурсите. Съдиите не трябва да имат информация за татуистите, изработили татуировките. Нека останат безпристрастни, затова са съдии.

5. Оценки ще се дават по два основни критерия, като максимумът точки е 20: Креативност/Оригиналност - Макс 10 точки (Ще се гледат идея, оригиналност, позициониране, съчетаването на цветове/нюанси, както и съчетание с други татуировки) Изработка - Макс 10 точки (Включва яркост на цветове, плътност, линия, сянка, ефекти и т.н.)

6. Работи на съдиите няма да участват в конкурсите. Съдиите нямат право да оценяват свои работи – в разрез с правилата е.

7. Мнението на съдиите е окончателно, но те си запазват правото да отнемат награда по своя преценка.

8. Организаторите нямат отношение към преценката на съдиите. 

Тагове

TATTOO AWARDS