Logo

ДУША И ТЯЛО

Национален дворец на културата, бул. „България“ 1, 1463 Ндк, София, България

 
 

Здравейте, до семинара “Душа и Тяло” остават броени дни, затова ето малко “техническа” информация: 

Място на провеждане: зала 3.2. (малката зала към зала 3)
Влиза се през вход А3 на НДК. 
Сборна точка: фоайето на зала 3 

Влизането в залата ще стане, когато се съберат всички участници. Затова ви молим да сте навреме - ще бъде полезно за всички да не се забавя целият процес. 

Начало: 10:00 часа (и в двата дни)
Край: 19:00 часа (и в двата дни)

Почивки: предвидени са няколко паузи, като ще се прецени на място кога и по колко време.


На 14 и 15 септември в НДК ще се проведе семинарът за татуировки “ДУША и ТЯЛО”.

Лектори: Катерина Бояджиева и Павел Калоянов Епик

Каквото и да кажем за лекторите, ще е малко, но нека опитаме: те са талантливи, любопитни, дейни… и сте ги виждали да печелят награди в предишните издания на събитието! 

Ето какво казват те самите за себе си и работата си: 

Катерина Бояджиева 

Мечтата ми винаги е била да правя татуировки. Смених няколко студия, докато не намерих своето място под слънцето в общ проект с приятели и колеги, познат като Студио Олтар. Работя основно в сферата на дотуърка, плътния цвят и неотрадишънъла, но посрещам сърдечно и всевъзможни други проекти. Любимите ми сюжети включват животни и растения, анимационни герои, сгради, въжета. Най-голямата ми любов остава бобината. Ръцете ми не я харесват, но те не могат да развалят химията между нас.

Павел Калоянов Епик 

Правя татуировки, почнах с графитите и любовта към алтернативното изкуство, музика, фентъзито и всичко, което ми се струваше извън границите на реалността в страната по него време. Обичам дракони, тигри, цветя, трайбъли, черепи и надписи и смятам, че нямаме достатъчно рокендрол днес.


Програма

1-ви ден: Лекция

  1. Запознаване и въведение - Смисълът и вдъхновението зад татуировките: какво е толкова важно и защо в процеса на тяхното създаване.

  2. Разположение, посоки и размери - От измерения и пропорции до съобразяване с контура на тялото, как се създават перфектно балансирани и хармонични дизайни, като се има предвид важността на времето и как то може да влияе на татуировката.

  3. Игра на елементите - Силата на взаимодействието между първостепенните и второстепенните елементи в татуировките. Как фоновете и композицията могат да създадат уникални визуални въздействия.

  4. Цветови палитри и дълбочина - Успешното използване на цветови палитри в татуировките. Създаване на дълбочина и наситеност, които ще вдъхнат живот на проекта ви.

  5. Текстури, материи и нюанси в черно и бяло - Използване на различни текстури, материи и нюанси в черно и бяло. Ще откриете как те могат да добавят изразителност на елементите в една композиция.

  6. Демонстрация на живо - Ще се прехвърлим в практическата част. Ще наблюдавате Катерина и Павел в действие, докато те ще рисуват проект за татуировка върху жив модел и спазват всичките закони при създаването на перфектната композиция.

  7. Интерактивна сесия - Имате възможността да зададете въпроси и да се консултирате с лекторите по важни за вас въпроси. Можете да споделите своите идеи и впечатления с останалите участници.

2-ри ден: Татуиране на живо

На втория ден ще имате възможност да наблюдавате процеса на татуиране на живо. Лекторите ще споделят техниките, тайните и подходите, които използват при работата си. Ще изживеете вълнуващата атмосфера на създаване на композиция и ще се възползвате от възможността да разговаряте с тях и участниците в семинара, задавате въпроси и дори се включите активно в процеса на татуиране, като дадете идея от вашата практика.


За допълнителна информация ни пишете на seminar@bulgariatattooexpo.com 


*Семинара не е предназначен за начинаещи татуисти!

Местата са ограничени.

 

Артисти